KLIK HER!! Hvis du har problemer med at se nyhedsbrevet!

   18-09-2014

Er du syg af sukkersyge?

Sukkersyge, der også er kendt under betegnelsen diabetes mellitus, er med årene blevet en omfattende folkesygdom, der rammer store som små. De to hyppigste former for sukkersyge, er kendt under betegnelserne; Type 1- og Type 2 diabetes. Antallet af diabetestilfælde er stærkt stigende og selv type 2 diabetes, der ellers havde tilnavnet "gammelmands-sukkersyge", ses også blandt børn og unge i dag. 

De to omtalte typer af diabetes, har stort set de samme symptomer og medfører en stigning i indholdet af sukker, i både blodet og urinen. Konsekvensen af sukkersyge ses i form af komplikationer i hjerte-karsystemet, nervesystemet, hertil nyrer- og øjensygdomme og i værste fald død. Begge diabetestyper er arvelige, hvorfor det er ekstra vigtigt at være opmærksom på eventuelle symptomer, hvis sygdommen allerede er konstateret i familien. Symptomerne på diabetes er typisk; tørst, træthed, nedsat appetit, vægttab, hyppig vandladning og hovedpine. Behandlingen af type 1 diabetes inddrager medicinsk insulin-behandling, hvorimod type 2 diabetes kan håndteres og behandles med en omfattende egenomsorg, i form af kostændringer og øget fysisk aktivitet. Formålet ved begge behandlinger er at holde blodsukkeret så tæt på normalt som muligt.

Mange diskuterer anvendelsen af både sukkerfrie produkter, samt light-produkter i relation til behandling af sukkersyge. Nogen har stor glæde af både light- og sukkerfrie produkter, hvorimod andre undgår denne fødevaregruppe, om så de er kunstige eller naturligt fremstillet. Vi er alle forkellige og jeg vil afholde mig fra at anslå en vej som den korrekte. Derimod vil jeg anbefale en snak med en kostvejleder eller din læge, hvis du er i tvivl om hvilke fødevaremæssige valg du skal tage. 
I dette nyhedsbrev vil jeg derfor holde mig til at sætte fokus på nogle af de råd der rettes mod folk med diabetes. 

3 - hurtige!

Spis sukkerfattigt

Kostfibre

Sluk tørsten i vand

Undgå et stort indtag af sukker. Her menes særligt de tomme kalorier, som kendes fra slik, kager og andet sødt.

Er du med på vognen af sødemidler, så er Stevia et naturligt et af slagsen. Du slipper derfor for de kemiske stoffer og får et middel, der søder 200-400 gange mere end almindeligt sukker. Dvs. mindre mængder behøves for at opnå samme søde smag.


Du sparer 5 % lige nu!

Læs mere om Stevia MaxSød her!

Dem kommer vi vidst ikke udenom.
Kostfibre findes i diverse fuldkornsproukter (ris, pasta, brød) og i grove grøntsager.

Kostfibre har en positiv indvirkning på blodsukkerstigningen efter et endt måltid og er vigtige i en diabetikers kost.
Vælg derfor de grove produkter og husk iøvrigt at bælgfrugter også er fiberrige!

Spar 7 % lige nu.

Se mere her!
 

Husk at drikke vand i stedet for de søde drikke!
Sukkerholdige drikkevare ryger hurtigt ned og har ikke den tørstslukkende effekt, som man jo egentlig søger...


Menneskekroppen består af over 60 % vand, så det er altså ikke helt dumt, at huske at drikke noget af det ;-)
Se nogle af vores smarte filtervandkander, der giver dejligt og velsmagende vand med et mindre indhold af bl.a. tungmetaller.

Find kategorien her!

Altid godt med....

 

Træning

Det sukkerfri

 

 

Farvel til sukkersyge

Træning og motion har en positiv effekt på nærmest alt!
Når du aktiverer dine muskler stimulerer du forskellige processer i selve musklen, der optimerer optagelsen af sukker fra blodbanen på naturlig vis. Derfor er det bare om at komme igang! ;-)


Find lidt udtyr til træning her!

Den sukkerfri slik kan være rigtig godt, når man gerne vil forkæle nogen med noget der ligner hvad andre også får!

Disse skumfiduser er uden kunstig farve og konservering og smager dejligt.

Se mere af vores sukkerfri slik og mdler her!

Der skal også være lidt læsestof til emnet!
Vi har fået denne fine bog, der indeholder hele to bøger i én!

Emnet i første del er sukkersyge og derefter følges op med elementære skridt i retningen mod at blive sund og rask!

En super fin og lærerig bog som du kan finde her!


 

Konkurrencevinder

Vinderen af Henrik Dillings bog om vitaminer og mineraler.

Vi har fået så mange spændende beretninger omkring hvorfor I interesserer jer for vitaminer og mineraler!
 

Det har været lige fra problemer med barnløshed, overvægt og andre livsstilssygdomme, der har sparket interessen igang. Samtidig har en masse haft en naturlig interesse for at få den rigtige ernæring og få dækket sit behov. Endvidere har interessen også bundet i faglig interesse!
Tak for de mange henvendelser og jeres interesse for konkurrencen!

Vi er meget glade for, at kunne ønske Kamille fra Vejle stort tillykke med bogen!

Opskrift

 

Kostfibre hjælper til at stabilisere blodsukkeret

Her er en opskrift på et godt rugbrød, som vi danskere jo elsker så højt og knapt nok kan leve uden :-)
- Denne opskrift er desuden glutenfri (med ingredienser der er naturligt fri fra gluten)

Du skal bruge en form på ca. 30*15*7,5 cm og følgende ingredienser:
7,5 dl vand
12 g skallin/Husk
1 ½ tsk. bagepulver
1 ½ tsk. salt
1 spsk. Carob
75 g grove glutenfrie havregryn
75 g hirseflager
50 g hel boghvede
50 g hørfrø
50 g Solsikkekerner
25 g sesamfrø
25 g græskarkerner
2 spsk. tørrede brændenældeblade
100 g quinoamel
50 g majsmel
50 g boghvedemel
 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

Rør vand og skallin/Husk sammen og lad det stå i godt 10 min. så det er udblødt. Afvej de andre ingredienser imens.
Det hele røres sammen og dejen æltes gerne med fingrene til sidst. Når det hele er godt blandet, skal dejen i bageformen (med bagepapir). Glat overfladen på brødet med en hånd/grydeske eller lign. der er våd med lidt vand.

 

Brødet bages i 2 timer ved 175 grader (forvarmet).

OBS. det er vigtigt at bagetid og formstørrelsen overholdes, så bagetiden passer.